Der er mange gloser du vil støde på hvis du læser opskrifter fra Spanien, og vi har samlet de mest anvendelige gloser og oversat dem til dansk for at hjælpe med bedre at forstå de spanske opskrifter, hvis du skulle finde dig sig i en situation hvor din opskrift er på spansk eller måske fordi du er så heldig at din næste ferie destination er Spanien, og vil sikre dig at du bestiller det rigtige mad når du spiser ude.
Spansk Udtryk | Dansk oversættelse |
---|---|
Adobar | lægge i lage |
Albardar | vikle kød eller fjerkræ ind i f.eks. bacon |
Aliñar | krydre eller pynte; komme dressing i salat |
Aromatizar | krydre |
Asar | stege i ovn eller grille |
Blanquear | blanchere |
Brasear | brase |
Chamuscar | svide |
Clarificar | klare |
Clarificar mantequilla | afklare smør |
Cocer | koge |
Confitar | kandisere |
Cuajar | få til at stivne |
Desalar | udbløde, afsalte |
Desleír | udrøre |
Dorar | brune |
Empanar | panere |
Enharinar | strø mel på |
Escaldar | skolde, afkoge |
Escalfar | pochere |
Espesar | jævne, legere |
Espumar | afskumme |
Estofar | stuve |
Flambear | o flamear |
Freír | friturestege |
Gratinar | gratinere |
Hervir | koge |
Ligar | legere, liere |
Majar | støde, knuse |
Marinar | marinere |
Mechar | spække |
Montar | piske |
Napar | overtrække, overhælde |
Picar | hakke |
Rallar | rive |
Rebozar | panere, overtrække |
Reducir | koge ind |
Rehogar | stege over sagte ild |
Reposar | trække |
Salpimentar | krydre med salt og peber |
Salsear | dække med sauce |
Saltear | sautere |
Sazonar | krydre |
Soasar | svitse |
Sofreír | svitse |
Tostar | riste, brune |
Trinchar | skære i stykker, skære for |
Skriv kommentar