Spanske køkken gloser på dansk

Spanske mad gloser oversat til dansk

Der er mange gloser du vil støde på hvis du læser opskrifter fra Spanien, og vi har samlet de mest anvendelige gloser og oversat dem til dansk for at hjælpe med bedre at forstå de spanske opskrifter, hvis du skulle finde dig sig i en situation hvor din opskrift er på spansk eller måske fordi du er så heldig at din næste ferie destination er Spanien, og vil sikre dig at du bestiller det rigtige mad når du spiser ude.

Spansk Udtryk Dansk oversættelse
Adobar lægge i lage
Albardar vikle kød eller fjerkræ ind i f.eks. bacon
Aliñar krydre eller pynte; komme dressing i salat
Aromatizar krydre
Asar stege i ovn eller grille
Blanquear blanchere
Brasear brase
Chamuscar svide
Clarificar klare
Clarificar mantequilla afklare smør
Cocer koge
Confitar kandisere
Cuajar få til at stivne
Desalar udbløde, afsalte
Desleír udrøre
Dorar brune
Empanar panere
Enharinar strø mel på
Escaldar skolde, afkoge
Escalfar pochere
Espesar jævne, legere
Espumar afskumme
Estofar stuve
Flambear o flamear
Freír friturestege
Gratinar gratinere
Hervir koge
Ligar legere, liere
Majar støde, knuse
Marinar marinere
Mechar spække
Montar piske
Napar overtrække, overhælde
Picar hakke
Rallar rive
Rebozar panere, overtrække
Reducir koge ind
Rehogar stege over sagte ild
Reposar trække
Salpimentar krydre med salt og peber
Salsear dække med sauce
Saltear sautere
Sazonar krydre
Soasar svitse
Sofreír svitse
Tostar riste, brune
Trinchar skære i stykker, skære for
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Relateret artikler
  • Ingen kommentarer
  • Skriv kommentar