Spisetider i spanien

Spisetider i Spanien

Spisetider i Spanien er fordelt ovre 5 måltider, men det er ikke nødvendigvis hovedmåltider som vi kender det i Danmark. Varmen gør at mange spiser aftensmad efter kl 21.00 og der også er der diskussionen om at Spanien burde være i GMT som de oprindeligt var, men som blev ændret af den tidligere diktator General Francisco Franco, og aldrig er blevet ændret tilbage. Dette har naturligvis en indflydelse på livet og mad tider og derfor virker det til at Spaniere eksempelvis spiser sen aftensmad, eller går sent i seng.

I dag er det mest almindeligt at der er 5 måltider på en dag:

  • Desayuno (Morgenmad)
  • Almuerzo (brunch)
  • Comida (Frokost)
  • Merienda (Te eller kaffe tid med snack)
  • Cena (Aftensmad)

Slap af, spis dine måltider lidt senere og kom med på den spanske rytme og stress af.

Desayuno betyder morgenmad på spansk, selv om nogle spaniere aldrig høre om det da de sprigner dette måltid over. Morgenmad i Spanien er en kort og ofte sød snack, som man snupper på vej ud af døren. Det er helt normalt at spise morgenmad på en café på vej til job eller skole, som f.eks. en croissant, ristet baguette med tomat eller churros som skyldes ned med cafe con leche (Kaffe med mælk) eller frisk appelsinsaft .

Almuerzo har en særlig betydning i Spanien: en snack midt om morgenen. I andre spansktalende lande betyder det frokost eller brunch. Men almuerzo i Spanien er en mellem snack for at holde folk hen til deres sene frokost. Denne snacktid i Spanien består normalt af en sandwich eller bocadillo, en sandwich fyldt med en skive tortilla de patatas for ekempel.

La Comida eller frokost på engelsk er den vigtigste af alle måltiderne i Spanien. Mange restauranter og cafeterier åbner først klokken to om eftermiddagen, men du kan finde nogle få, der har åbent fra klokken 13.30. Frokost i Spanien består ofte af et par retter, f.eks. en forret, hovedret og dessert, som alle er til én pris under menu del dia. Husk, at det er helt acceptabelt at tage en siesta efter dagens største måltid.

La Merienda er et andet spansk måltid, der er beregnet til at holde dig hen til det næste måltid. Det er den sene eftermiddagssnack, som giver spanierne mulighed for at tage en pause, tage en snack og få noget energi. Dette består snacks, baguette eller små sandwiches med syltede kødvarer.

La Cena betyder spisetid i Spanien. Det betyder også tapas-tid! I modsætning til aftensmaden i andre lande er den spanske middag let. Som det er kutyme, når man spiser tapas, bestilles et par tallerkener, som deles blandt venner eller familie. Dette er endnu et af de måltider i Spanien der kan tage lang tid, da det sociale er vigtigt og der snakkes meget over maden. I weekenderne bliver middagen typisk ikke indtaget før klokken ti om aftenen, hvor du ser hele familier mødes ude i byen på torve og pladser, hvor børn i alle aldre leger efter solen er gået ned.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Relateret artikler
  • Ingen kommentarer
  • Skriv kommentar