Vin fra Spanien

Hvis man skulle udpege en spansk nationaldrik, ville det uden tvivl være spansk vin. Bare gå en tur gennem en hvlken som helst by i Spanien og du vil se, at tilbringe en varm sommeraften med at drikke vin og spise tapas på et torv med familien og venner, er et af de mest typiske billeder af livet i Spanien. Her bruges vin til madlavning, til at drikke og til at kaste efter folk (Haro vin festival) som vi andre gør i en vandkamp, og vin er altid til stede i den spanske hverdag og indtager en vigtig del af landets produktion og eksport.

Vin er specielt.

Selvom der findes vin overalt i Spanien og der for det meste er vin på bordet til frokost og aftensmad alle dage, har spanieren et helt andet forhold til alkohol end vi har i Danmark. I Spanien er det helt normalt at drikke et glas eller to over en aften med en gang tapas, og du ser meget sjældent spaniere være åbenlyst fulde på gader og stræder, som er helt normalt i Damark for eksempel.

Geografi og Vin typer

Spaniens unikke geografi og beliggenhed gør at landet har mange forskellige klimaer rundt omkring i landet, og dette giver rigtige gode forhold for mange forskliige drue sorter til at gro. Vinmarkerne strækker sig fra de grønne, bølgende bakker i nord til de tørre skrænter i syd og netop den store forskel i klimaet, jorden, vandet og andre naturlige forskelle som indflydelse fra Biscayabugten, Atlanterhavet og Middelhavet spiller en meget vigtig rolle for frugtens modning, og selv de briser der bæres ind over land, bidrager til forskellene mellem de spanske vine og gør dem så specielle og unikke i forhold til druer der groer i mere traditionelle klimaer.

Turisme og Export

Vinkulturen i Spanien er, udover en vigtig produktion for både lokalt brug og export, også blevet en niche inden for turisme og der er mange der kommer til Spanien for at lære mere om de spanske vine og produktion samt smage på forskellige Spanske vine, med ture på både vingårde og vinmarker. At rejse rundt i det Spanske land om sommeren og se de flotte marker, samt besøge de lokale vinavlere, er en fantastisk måde at lære mere om og forstå den Spanske kultur.

Turismen er en af de vigtigste industrier i Spanien og året rundt tiltrækkes millioner af mennesker af de mange strande og det perfekte klima som findes i Spanien. Højsæsonen er naturligvis om sommeren, hvor sol, vin, mad og natur turister samt mennesker der kommer for at lære spansk på en sprog skole er at finde overalt i Spanien.