Tid: 45
Portioner: 4
Region:
Køkken: Tapas

tortilla de patatas

Leder du efter en autentisk spansk tortilla-opskrift? Vi giver dig hermed en opskrift på tortilla de patatas, som er den klassiske spanske omeletopskrift med kartofler, æg, løg og olivenolie. I Spanien spiser vi tortilla de patatas hele dagen lang – det er den perfekte morgenmad, frokost, snack eller aftensmad for alle aldre og situationer.

Indhold

Ingredienser

  • Æg
  • 1-2 kg kartofler
  • 2 store løg

Opskrift tortilla de patatas

. Brun løgene

I mens at kartoflerne steger, skæres løgene i halve ringe og svits dem på en pande med lidt olie indtil de begynder at karamellisere efter ca 10-15 min. Du kan altid tilsætte et splash af vand så de ikke brænder på.

 

. Kartofler i skiver

Skær alle kartofler i skiver og steg dem i en pande hvor de er helt dækket af olie. Olien kan du med fordel genbruge efter stegning, så forbered en beholder til olie til når du er færdig med at stege. 

Der er helt i orden at kartoflerne begyder at falde lidt fra hinanden, men du vil ikke have de bliver til kartoffel mos, og på den anden side vil du heller ikke have de bliver til pommes frites

. Bland ingredienser

Tilsæt alle æg (helst stue temperatur) in en skål og pisk dem sammen. Tilsæt de afkølet løg og bland dem sammen. Når kartoflerne er færdige, bruger du en si til at fjerne det meste af olien fra kartoflerne, og husk at lade kartoflerne afkøle inden du blander dem med æggene og løgene.

Efter du har blandet Æg, kartofler og løg, kan du tilsætte en anelese salt og lade blandingen stå i 15 min.

. Varm op pande og lav Tortilla

Varm op en stege pande med høje kanter, og pas på med ikke at bruge alt for meget varme, da dette er er ægge ret og det sidste vi vil er at det bliver en overstegt eller brændt tortilla.

Hæld forsigtigt blandingen af æg, kartofler og læg forsigtigt ned i panden og steg 6-8 min og løsne forsigtigt siderne fra panden.

Når den første side er stegt, er det tid til at vende tortillaen. Dette gøres ved at tage en tallerken, eller andet der er flat og som kan bruges til at lægge over stege panden med en omkreds der er større end panden. Placer denne oven på panden, og i en hurtig bevægelse, vender du panden så Tortillaen ligge på tallerkenen med bunden i vejret. Derefter skubber du langsomt tortillaen tilbage på panden, og steger den anden side.

Tortillaen vil være flydende i toppen når du vender den, men dette er ikke noget problem da du putter det hele tilbage på panden for at stege det sidste.

Tip: En tortilla skal ikke være gennemstegt og nydes bedst hvis midten af tortillaen stadigt er lige ved at være flydende.

 

. Velbekomme

Nyd din tortilla til morgenmad, eller som snack i løbet af dagen og en Tortilla nydes traditionelt med et stykke friskt brød.

Flere spanske opskrifter

Portioner: 4
Tid: 60 min
Portioner: 4
Tid: 30 min

Populære spanske vine