Krydderurte blandingen
Forbered urteblandingen ved at kombinere de første 4 ingredienser, og sæt dem til side.
Tilbered Paella
Kom vand, safran og bouillon i en stor gryde, og bring det til at koge (ikke koge). Hold den varm ved svag varme. Rejerne pilles og udtages, men halerne skal forblive intakte; sæt dem til side.
Tilbered kød
Varm 1 spiseskefuld olie op i en stor paellapande eller en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling; sauter 2 minutter på hver side. Fjern den fra panden. Tilsæt pølse og prosciutto; sauter 2 minutter. Fjern fra panden. Tilsæt rejer, og sauter 2 minutter. Fjern dem fra panden. Skru ned for varmen til medium-lav.
Sammensæt Paella
Tilsæt løg og peberfrugt; lad det sautere 15 minutter under lejlighedsvis omrøring. Tilsæt tomater, paprika og 3 hvidløgsfed; kog i 5 minutter. Tilsæt ris; kog 1 minut under konstant omrøring. Rør urteblanding, bouillonblanding, kylling, pølseblanding og ærter i. Bring det hele i lavt opkog; kog 10 minutter under hyppig omrøring.
Skalddyr
Tilsæt muslinger i gryden og læg dem i risblandingen. Kog 5 minutter eller indtil skallerne åbner sig; smid eventuelle uåbnede skaller ud. Anbring rejerne med hovedet nedad i risblandingen, og kog 5 minutter, eller indtil rejerne er færdige. Drys med 1/4 kop citronsaft.
Sidste touch
Fjern fra varmen; dæk med et håndklæde, og lad stå 10 minutter. Serveres med citronskiver, hvis det ønskes.
Spania
8. marts 2022 at 11:25Mums