Gazpacho er en klassisk, kold suppe fra Spanien, der er særligt populær om sommeren på grund af den forfriskende smag. Suppen er lavet af en blanding af friske modne tomater, agurk, grøn peber, hvidløg og løg, som blendes sammen med tørt brød, olivenolie og rødvinseddike. Resultatet er en fyldig og cremet suppe, der serveres kold og ofte pyntes med friske urter eller grøntsager. Gazpacho er ikke kun lækker, men også sund, da den er fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler fra de friske ingredienser. Det er en perfekt snack til en varm sommer dag, lavet af friske råvarer.
Sådan gør du
Skyl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Fjern kernerne fra peberfrugten.
Læg brødet i blød i vand i 5-10 minutter.
Blend grøntsagerne, samt brødet der er vædet i vand
Tilsæt olivenolie, rødvinseddike og salt, og blend indtil suppen ser glat ud.
Tilsæt vand indtil du opnår den ønskede konsistens af Gazpachoen. Tilsæt små dele af vandet så du ikke risikere af den bliver for vandet.
Smag til med mere salt eller eddike, hvis du finder dette nødvendigt.
Stil gazpachoen i køleskabet i mindst en time, eller indtil den er kold. Det er vigtigt at Gazåachoen får lov at stå pndtil den er rigtig kold, der får du det bedste resltat.
Server gazpachoen i kolde skåle, og pynt med lidt hakket agurk og peberfrugt, eller du kan være kreativ med egne favoritter.
Skriv den mening