Gazpacho

Smag
Sværhedsgrad
Samlede Bedømmelse

Om Gazpacho

Gazpacho er en klassisk, kold suppe fra Spanien, der er særligt populær om sommeren på grund af den forfriskende smag. Suppen er lavet af en blanding af friske modne tomater, agurk, grøn peber, hvidløg og løg, som blendes sammen med tørt brød, olivenolie og rødvinseddike. Resultatet er en fyldig og cremet suppe, der serveres kold og ofte pyntes med friske urter eller grøntsager. Gazpacho er ikke kun lækker, men også sund, da den er fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler fra de friske ingredienser. Det er en perfekt snack til en varm sommer dag, lavet af friske råvarer.

Ingredienser

  • koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 dl olivenolie
  • 2 skiver tørt brød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 agurk
  • 1 grøn peber
  • 1 kg modne tomater

Detaljer

Navn på Spansk:
Gazpacho

Type:
Drink, Suppe, Tapas

Måltid:
Aftensmad, Frokost

Serveringer:
4

Forberedelsestid:
5 min

Samlet tid:
15 min

Sådan laver du Gazpacho

1. Skyl grøntsagerne

 og skær dem i mindre stykker. Fjern kernerne fra peberfrugten.

2. Brød

Læg brødet i blød i vand i 5-10 minutter.

3. Blend grøntsagerne

Blend grøntsagerne sammen med det udblødte brød i en blender eller med en stavblender.

4. Tilsæt olivenolie

Tilsæt olivenolie, rødvinseddike og salt, og blend indtil suppen er glat.

5. Juster konsistensen

Juster konsistensen med koldt vand, indtil du opnår den ønskede konsistens.

6. Smag til

Smag til med mere salt eller eddike, hvis det er nødvendigt.

7. Afkøl Gazpachoen

Stil gazpachoen i køleskabet i mindst en time, så den bliver godt kold.

8. Server gazpachoen

Server gazpachoen i kolde skåle, og pynt med lidt hakket agurk og peberfrugt, hvis det ønskes.

Hvad syntes du om denne opskrift?

Smag
Sværhedsgrad
Samlede Bedømmelse
2brugere
Send
Tak, fordi du indsendte dine vurderinger!
Giv venligst en vurdering for hvert kriterium.

Flere opskrifter

Type: Tapas

Portioner: ca 4

Samlet tid: 4-6 uger min

Type: Tapas

Portioner: ca 4

Samlet tid: 8-12 timer min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for din kommentar!