Tid: 60 min
Portioner: 4
Region: Andalusien
Køkken: Aftensmad

Spansk tortilla

Spansk tortilla, eller spansk omelet som nok er det mere korrekte danske navn, er en af de mest populære retter fra det spanske køkken og som er utrolig nem at lave. Retten indeholder få ingredienser og passer til både som en side ret, morgenmad eller som en del af Tapas.

Indhold

Ingredienser

  • Olie til stegning
  • Salt og pebber
  • 2 store Løg
  • 8-14 æg
  • 2 kg Kartofler

Opskrift Spansk tortilla

1. Forbered kartofler og løg

Skyld og vask kartoflerner og skær dem ud i tynde skiver og løgene skæres groft ud, enten halve eller kvarte ringe.

2. For steg kartofler og løg

Fyld en pande halvt op med olie og varm det op.

Start med at stege kartoflerne i olien og tilsæt løgene når kartoflerne begynder at skifte farve.

Steg indtil kartofler og løg er let sprøde og tag dem derefter op fra panden med olie, og lad det traekke i en skål.

Du behøves ikke bekymre dig alt for meget om den olie som kartoflerne og løgene udgiver i skålen.

3. Bland æg, kartofler og løg

Kom alle æg op i en skål og pisk let, tilsæt salt og pebber.

Når kartofler og løg er kølet en anelse ned tilsættes denne blanding til ægge skålen og langsomt vendes æg, kartofler og løg sammen af ingredienserne. Du kal IKKE piske denne blanding.

4. Steg Tortilla

Varm en pande op på middel til lav varme og tilsæt blandingen af kartofler, løg og æg.

Steg indtil du kan løfte bunden og vend derefter hele Tortillaen. TIP: Brug en stor tallerken, et skærebræt eller anden flad genstand der dækker hele toppen af panden, og vend derefter panden i luften i en hurtig vending (Hold en hånd under den genstand du bruger til at dække med, da tortillaen er tung.)

Sæt derefter panden tilbage på komfuret og forsigtig skub Tortillen ned i panden, med den ubagte side ned.

Steg få minutter indtil Tortillen er klar. Den “spanske traditionelle tortilla” er ikke gennemstegt men luftig og i midten en anelse rå, dette er smag og behag og om du gennemsteger eller ej er op til dig og dine smagsløg.

Tag tortillaen af panden ved at vende den, så den side du bagte først er bunden.

Flere spanske opskrifter

Portioner: 4
Tid: 45
Portioner: 4
Tid: 30 min

Populære spanske vine